Voľby v obvodoch Vranov, Humenné a Michalovce mali hladký priebeh

11.03.2012 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou/Humenné/Michalovce 10. marca (TASR) - Podľa informácií, ktoré dnes pred 22.00 h získala TASR od členov Obvodných volebných komisií (ObVK) vo Vranove nad Topľou, Humennom a Michalovciach, mali parlamentné voľby na území týchto troch volebných obvodov pokojný a nerušený priebeh.
"Priebeh volieb bol pokojný. Voličská účasť v rámci niektorých vybraných okrskov bola k večeru rôzna, dosahovala 40, 50, 70, ale aj takmer 100 percent," povedal pre TASR predseda ObVK v Humennom Vladimír Vacula.
"Skontrolovali sme viacero volebných miestností a nikde sa nezistilo žiadne porušenie volebného poriadku či zákona. Voľby prebehli v poriadku," poznamenal predseda ObVK vo Vranove nad Topľou Vladislav Sabol. Ako ďalej uviedol, v okrskoch, ktoré navštívili členovia komisie, dosahovala voličská účasť v mestách nad 50 percent, záujem voličov o voľby v navštívených obciach bol podľa jeho slov o niečo menší.
"Mali sme hladký priebeh volieb, nemali sme žiadnu oficiálnu sťažnosť," komentovala dnešný volebný deň v obvode Michalovce zapisovateľka ObVK Danica Džačková. Na základe sprostredkovaných informácií sa podľa jej slov pohybovala voličská účasť na území obvodu v rôznych číslach. V niektorých obciach dosahovala k večeru 55, ale aj 75 %. "Popoludní prichádzali voliči do volebných miestností pravdepodobne viac ako dopoludnia. Na základe našich skúseností zvyknú v obciach ľudia do obeda pracovať a po obede majú toho času viac," uviedla v tejto súvislosti Džačková.
 

Vyberte región